Mollen Vangen

Mollen in uw tuin zijn altijd erg vervelend. Ze maken mulshopen in uw tuin en verpesten het aanzicht van uw tuin. Naast dat het niet mooi staat, is het ook erg vervelend als u het gras wil gaan maaien. U zult dan eerst alle molshopen moeten verwijderen zodat het gazon weer vlak is. Wilt u van de mollen af? Lees dan het onderstaande artikel. Wanneer u de mollen op een diervriendelijke manier wilt bestrijden, is het een goed idee om de mollen te vangen.

 

Wanneer u graag wil dat uw gazon er goed bij ligt zijn mollen niet u beste vriend. Ze zorgen voor molshopen in het gazon. Dit is geen mooi aanzicht van u gazon. Daarnaast is het ook erg vervelend als u het gazon wil gaan maaien. U moet eerst alle molshopen weghalen voor u het gazon kan maaien.

 

Bent u klaar met de molshopen? Lees dan het onderstaande artikel!

 

Mol of woelrat? Wat is het verschil?

 

De mol en de woelrat zijn allebei ondergrondse dieren die goed zijn in het aanleggen van gangen. Deze twee veroorzaken de hopen die u op een gazon ziet. Om de dieren te bestrijden zal het niet veel uitmaken of het een mol of een woelrat is.

 

Toch zijn is er een groot verschil tussen deze twee. De mol is voor uw tuin een nuttig dier. Een woelrat is dit allesbehalve, woelratten veroorzaken veel schade aan uw gazon of tuin. Een mol laat juist uw gazon en tuin met rust. Zij gaan op zoek naar babymuizen en insecten.

Mollen Vangen - Maaimachines.BE

Mollen vangen met een mollenklem

 

Bent u klaar met de mollen of maken ze uw hele gazon kapot? Probeer dan de mollen te vangen. Dit kunt u doen doormiddel van mollenklem.  Met deze klem vangt u de mol zodra ze boven de grond komen. Het is handig om de klem aan de rand van een stuk grond op een recht stuk te plaatsen. Hier heeft u de kans om meerdere mollen tegelijkertijd te vangen.  Daarbij, mollen heb niet altijd een vaste verblijfplaats en heeft u meer kans als een klem plaats bij een ingang. De mol zal doormiddel van deze manier wel overlijden.

 

Mollen verjagen doormiddel van geur

 

Om ervoor te zorgen dat de mollen uit uw tuin blijven of op afstand blijven, is doormiddel van geur. In de gangen van de mollen onder de grond kunt u een sterk geurend product neer leggen. Zo’n sterk geurend product is bij elk lokaal tuincentrum aan te schaffen. Gedurende 6-8 weken zal de geur zich verspreiden door de gangen van de mollen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de mollen niet meer in uw tuin komen. Wel is het zo dat u dit moet toepassen zodra u de eerste molshoop hebt gevonden. Als de mol meerdere gangen gaat graven zal de geur snel verdunnen, waardoor de mol niet wordt afgeschrikt.

 

Vermijd mollen en plaats mollengaas

 

Zijn de mollen uw tuin uit en wilt u voorkomen dat ze weer het gazon kapot komen maken? Dan kan u een mollennet of ook wel genoemd mollengaas plaatsen. Met dit net zorgt u ervoor dat een lastige opgave wordt om gangen te graven onder uw gazon of tuin. Hoe plaats ik het mollengaas? Dit is heel simpel! Plaats het gaas aan de rand van uw gazon, steek het diep de grond in. De mollen hebben een hekel aan het net en zullen zo hoogstwaarschijnlijk niet terug keren naar uw gazon. Zo voorkomt u dat uw gazon bezaaid ligt met mollen hopen en u gerust u gazon kan maaien.

 

Uitgraven

 

Bent u een geduldig persoon? Graaf dan de mollen uit wanneer deze een nieuwe molshoop maken. Het is wel van belang dat u dan eerst alle hopen terug de grond hebt ingeduwd of plat hebt getrapt. Om een mol te kunnen zien heeft u de meeste kans rond 8, 12 en 18 uur.  Heeft u de mol gezien? U moet zo snel mogelijk de spade in de hoop steken en omhoog wippen. U moet wel snel zijn anders graaft de mol zichzelf weer in. Heeft u de mol gevangen, stop de mol in een emmer en laat hem op een rustige plek vrij.

Mollen Vangen Uitgraven - Maaimachines.BE

Tips tegen mollen in uw gazon

 

  1. Duw een verse molshoop direct weer het gras in. Zo vult de gang zich weer met aarde en kan uw gras mooi door groeien.
  2. Maak uw tuin onaantrekkelijk voor mollen.
  3. Plaats een mollennet om uw gazon.
  4. GEBRUIK NOOIT ZELF GIF! Dit is verboden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *